Met de auto of het openbaar vervoer naar Nijmegen

Transferium Nijmegen noord

Ovatonde Keizer Augustusplein Nijmegen-LentAls je vanuit het noorden over de N325 (de Prins Mauritssingel) Nijmegen binnenrijdt, parkeer je auto dan bij transferium de Ovatonde Keizer Augustusplein, aan de linkerkant, vlak voordat je de stad binnenrijdt. Je wordt keurig met de bus in de stad afgeleverd en natuurlijk ook weer teruggebracht. Meer info: Parkeren Transferium Nijmegen Waalsprinter.

Stadsvervoer

In Nijmegen rijden Breng en de streekbussen van Arriva en NIAG (naar en van Duitsland, Kleve o.a.).

TIP: De buslijnen rijden vice versa bestemmingen. Eén lijnnummer heeft dus twee verschillende bestemmingen: eentje voor heen en eentje voor weer. Goed om even op te letten anders zit je zo aan het verkeerde eind van de stad.

De vijf spoorwegstations met de belangrijkste bestemmingen

Recent onderzoek van de N.S. laat zien dat Nijmegen wat reizigersaantallen betreft inmiddels het vierde station buiten de Randstad is. De stad maakt deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor, met de lijn Schiphol - Utrecht - Nijmegen (SUN) waarop elke 10 minuten een trein zal gaan rijden. Voor de meest nabije toekomst is een derde spoor en een stationsentree aan de westzijde voorzien, daarna wordt de oostzijde aangepakt.

De stad heeft 5 stations:

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (C.W.Z. / CWZ) is bereikbaar vanaf Centraal Station, station Nijmegen Dukenburg en station Nijmegen Heyendaal. De Sint Maartenskliniek vanaf Centraal en vanaf Hatert (met stop bij CWZ). Check altijd even voordat je op pad gaat!

Misschien kwam je op deze pagina omdat je geinteresseerd bent in de spoorweggeschiedenis van Nijmegen?

Deze pagina werd het laatst aangepast op 27-05-2019.