Met de auto of het openbaar vervoer naar Nijmegen

In 2020 wordt nog aan de Waalbrug gewerkt. Dat kan enig oponthoud tijdens de spits betekenen, al blijkt dat in de praktijk erg mee te vallen. We raden je aan hoe dan ook gebruik te maken van het Transferium Nijmegen noord als je met de auto uit het westen of noorden van het land komt. Nijmegen heeft uitstekende spoorwegverbindingen dus dat is eveneens een goede keus. /*

Ovatonde Keizer Augustusplein Nijmegen-LentAls je vanuit het noorden over de N325 (de Prins Mauritssingel) Nijmegen binnenrijdt, parkeer je auto dan bij transferium de Ovatonde Keizer Augustusplein, aan de linkerkant, vlak voordat je de stad binnenrijdt. Matrixborden wijzen de weg. Je wordt keurig met de bus in de stad afgeleverd en natuurlijk ook weer teruggebracht.

Er zijn 320 tijdens de openingstijden bewaakte parkeerplaatsen waarvan 3 parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Transferium Nijmegen noord

Adres: Willem van Arenbergstraat, 6515 AE Nijmegen

Kaartje naar Transferium Nijmegen noord (op jouw vervoermiddel in te stellen)
Gebruik op mobiel: Stuur het kaartje door met de link ("Route verzenden naar je telefoon") en wijzig de startbestemming naar "Mijn locatie" of klik die op de kaart aan. Dan krijg je vanzelf de route te zien.

Meer info: Transferium Nijmegen noord

Transferium Nijmegen west

P+R Nijmegen West telt 150 parkeerplekken. Dit parkeerterrein is vooral bedoeld voor bezoekers van de stad. Je kunt hier  overstappen op de fiets of bus richting Nijmegen Centrum, Novio Tech Campus of de campus Heijendaal.

Adres: De Meeuwse acker 20-20, 6546 DZ Nijmegen

Kaartje naar het Transferium Nijmegen-west (op jouw vervoermiddel in te stellen)
Gebruik op mobiel: Stuur het kaartje door met de link ("Route verzenden naar je telefoon") en wijzig de startbestemming naar "Mijn locatie" of klik die op de kaart aan. Dan krijg je vanzelf de route te zien.

Stadsvervoer

In Nijmegen rijden Breng en de streekbussen van Arriva en NIAG (naar en van Duitsland, Kleve o.a.).

TIP: De buslijnen rijden vice versa bestemmingen. Eén lijnnummer heeft dus twee verschillende bestemmingen: eentje voor heen en eentje voor weer. Goed om even op te letten anders zit je zo aan het verkeerde eind van de stad.

De vijf spoorwegstations met de belangrijkste bestemmingen

De stad heeft 5 stations:

Nijmegen, Alle richtingen. Hier halteren NS en Arriva en de bussen van N.I.A.G.
Nijmegen-Dukenburg (o.a. Triavium IJsbaan en evenementen), hier halteert NS.
Nijmegen-Heyendaal  (bijvoorbeeld Radboud Universiteit, Mercator Incubator Nijmegen Universitair Bedrijven Centrum, de Nijmeegse vestiging van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), het Radboudumc en de studentencomplexen Hoogeveldt en Sterrenbosch ). Hier halteren NS en Arriva.
Nijmegen-Lent (bijvoorbeeld Rivierpark en Spiegelwaal (alleen 's zomers) en Van der Valk hotel). Hier halteert NS op Station Nijmegen-Lent.
Nijmegen-Goffert Van en naar Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. (Goffertpark en -stadion, Novio Tech Campus). Hier halteert NS

Ziekenhuizen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (C.W.Z. / CWZ) is bereikbaar vanaf Centraal Station, station Nijmegen Dukenburg en station Nijmegen Heyendaal. De Sint Maartenskliniek vanaf Centraal en vanaf Hatert (met stop bij CWZ). Het Radboud UMC is bereikbaar vanaf Nijmegen Centraal. Check altijd even voordat je op pad gaat!

Misschien kwam je op deze pagina omdat je geïnteresseerd bent in de spoorweggeschiedenis van Nijmegen?
Recent onderzoek van de N.S. laat zien dat Nijmegen qua reizigersaantallen inmiddels het vierde station buiten de Randstad is (link naar de bron). De stad maakt deel uit van het Programma Hoogfrequent Spoor, met de lijn Schiphol - Utrecht - Nijmegen (SUN) waarop elke 10 minuten een trein zal gaan rijden. Voor de meest nabije toekomst is voor het hoofdstation een extra spoor en een stationsentree aan de westzijde voorzien, daarna wordt de oostzijde aangepakt
Deze pagina werd het laatst aangepast op 03-02-2020.