Heumensoord

Heerlijk recreatiegebied. Een natuurgebied vol naaldbos, heide, grasland en loofbos. Wat wil je doen? Kies maar: Wandelen en fietsen, sporten en rennen en spelen.


Heumensoord is een 500 ha groot natuurgebied. Bos is het pas zo'n 160 jaar. Zoals veel natuurgebieden in de omgeving was ook Heumensoord voornamelijk heidegebied. Daaraan herinneren natuurlijk de Mookerhei, maar dichterbij de stad bijvoorbeeld de Heiweg, de Hatertse Hei.

In Heumensoord kun je heerlijk wandelen, fietsen, joggen, rennen en hardlopen.

Je zou kunnen overwegen een fietstocht of wandeling te maken naar de Heemtuin in Malden, de Romeinse wachttoren (althans de reconstructie van de ondergrond) en bij goed weer (weer met een goede thermiek): Zweefvliegveld Malden. Zie het kaartje onderaan.

  • Scheidingsweg 111 markeert het begin het fietspad aan de rechterkant, komende van de St. Annastraat
  • aan het eind van de voor de wachttoren gemarkeerde route moet je nog een stukje links (zie de grijze stippellijn) 

Duurloop, intervaltraining, piramidetraining

of gewoon lekker zweten?

Het kan allemaal. Natuurmonumenten heeft twee door sporters ontworpen routes door Heumensoord uitgezet.

Er zijn hardlooproutes van 5 en 10 km, met drinkpunten onderweg, bewegwijzering om de 500 meter en afwisselende natuur. De routes en alles wat je verder moet weten vind je op de website van Natuurmonumenten. De route is samengesteld met medewerking van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Wandel-fietsroute naar Heemtuin Malden, Romeinse wachtpost en zweefvliegveld

De Heemtuin Malden is overdag geopend, de Romeinse wachtpost is eigenlijk de plaats en ondergrond vàn een Romeinse wachtpost en het (restaurant bij het) zweefvliegveld - ZweefInn is speciaal leuk bij mooi vliegweer.

Deze pagina werd het laatst aangepast op 27-01-2020.