Stevenskerk

Houd er rekening mee dat dit geen uitgestippelde routes zijn. Die zijn overal wel te vinden. Sommige mensen vinden de toelichtingen in die boekjes wel erg kort. Daarom geef ik hieronder wat meer informatie over bijzondere plekken, voor als je je thuis wat breder op je bezoek wilt oriënteren. Nog makkelijk en leuker is het natuurlijk om met een stadsgids mee te gaan.

Rondleidingen

Als je de Stevenskerk of de St. Stevenstoren bezoekt, zijn er altijd wel gidsen die je graag rondleiden. Daarom houden we het hier kort (maar krachtig) bij een omgang buitenom de kerk. Op de website van de Stevenskerk kom je ook al veel te weten, onder andere ook de openingstijden.

Meer dan een kerk

Sinds 1810 behoort de Stevenskerk aan de Nederduits Gereformeerde Gemeente en bleef de Stevenstoren eigendom van de gemeente Nijmegen. Tegenwoordig worden er in de kerk oecumenische diensten gehouden, maar daarnaast heeft de kerk een vaste plaats veroverd in het culturele en sociale leven van de Nijmegenaren door de talrijke tentoonstellingen, concerten tot soms zelfs bierproeverijen (in de kelders) die er van tijd tot tijd plaats vinden.

Rondje om de St. Stevenskerk

Zuiderportaal Stevenskerk NijmegenBijna tegenover de Latijnse school vind je het Zuiderportaal van de Stevenskerk, de hoofdingang. Eerder was de hoofdingang links van het Zuiderportaal. Je kunt die oude toegang zowel buiten als binnen nog zien.

Deze pagina werd het laatst aangepast op 17-07-2023.