Dwaal- en ontdeksuggesties, met een kaartje voor het houvast.  Veel plezier met de ontdekking van 

Romeinse legerkampen in Nijmegen bekijken

Als inleiding zou je de Geschiedenis van de Romeinen: de legerkampen kunnen bekijken.

Spoiler alert: van de legerkampen zie je alleen nog aanwijzingen, er zijn nauwelijks zichtbare resten van bewaard. Ze liggen verborgen onder grond of bij particulieren in de tuin. Gelukkig is er een toch interessante wandeling die je kunt maken met een schitterend gidsje. Eigenlijk mag je dit niet missen, al ben je maar een paar dagen in de stad!


Voorblad van het wandelgidsjeDe gemeente Nijmegen heeft een mooi geïllustreerde stadswandeling die je kunt kopen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Vraag naar de route Tijdpad

Tijdpad leidt langs verschillende Romeinse legerkampen die hier van 19 voor Chr. tot ongeveer 180 na Chr. hebben gelegen. De soldaten van het Tiende Legioen hadden hier een indrukwekkend legerkamp. Naast het legerkamp stonden monumentale gebouwen zoals een marktgebouw en een amfitheater. 

NB Het "Huis" is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op
zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Mariënburg 26, 6511 PS Nijmegen

De Tijdpadwandeling kost ongeveer 2 uur heen en terug. Hij start en eindigt  bij Museum Het Valkhof (kaartje) aan het Kelfkensbos in het centrum.

Kun je niet aan het Tijdpad-kaartje komen?

Je kunt bepaalde delen van het kaartje in- en uitsluiten door dit knopje in de bovenbalk te gebruiken. Je zet daarmee de linker keuzekolom aan en uit.
 

Als je het kaartje liever buiten de website bekijkt, kun je in de bovenste balk dit icoon gebruiken.
 

Om alles te zien moet je flink uitzoomen, want Romeinse resten vooral liggen verspreid tot ver buiten het centrum. Als je wilt wandelen: geen enkele route duurt, vanuit het centrum en heen en terug, langer dan 2,5 km.

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 11-05-2019.