Stadswandelingen in Nijmegen.

1. Onder leiding van een stadsgids

Niets is leuker dan een wandeling onder begeleiding van een goede stadsgids. In Nijmegen zijn vele goede stadsgidsen actief. Niets gaat boven een stadsgids die kan inspelen op de interesses van zijn of haar gehoor en een mooie sfeer kan opbouwen waarin je op een speelse, misschien zelfs vrolijke manier de hoogtepunten van Nijmegen te weten komt.


 

Alle professionele stadswandelingen
 • Het Gilde Nijmegen.
 • René van Hoften, Historische lezingen en stadswandelingen (ook op maat)
 • Op safari met een dakloze.
 • Stadswandeling Nijmegen. Stadswandeling Nijmegen laat de rijke geschiedenis van Nijmegen tot leven komen en neemt u graag mee op een ontspannen, ongedwongen en verrassende rondleiding door de oudste stad van Nederland!
 • Online te reserveren wandelingen op nijmegenevenementen.nl.
 • Rondleidingen door het Architectuurcentrum Nijmegen.
 • Fotowandeling Nijmegen - "Ik neem u mee door de mooiste en meest bijzondere locaties van Nijmegen. Ik vertel kort en krachtig over de geschiedenis van Nijmegen. Ik geef u Tips en Trucs hoe u anders kan kijken door de lens van uw camera en daardoor een andere en wellicht mooiere foto kan maken." Henk Vanetie.
 • Michiel van Zoest geeft verrassende, interactieve architectuur-rondleidingen aan groepen, bedrijven en iedereen die geïnteresseerd is in architectuur of die Nijmegen eens op een andere manier wil leren kennen… Mede door deze rondleidingen kijken deelnemers na afloop – naar eigen zeggen – nu met heel andere ogen (positiever en enthousiaster) naar de stad Nijmegen.
  Dankzij jarenlange ervaring met educatie- en projectonderwijs, zijn de rondleidingen ook uitermate geschikt voor kinderen en (onderwijs)groepen.
  Wil je meer informatie over een leuke rondleiding? Neem dan een kijkje op de website van Michiel van Zoest Architectuur.
 • En tenslotte: Hans van Meteren (dat ben ik, de auteur van deze website) wil een groepje belangstellenden van zes tot tien personen graag met de stad kennis laten maken. De route kan eventueel worden bepaald aan de hand van vragen die onderweg van jullie kant zouden kunnen ontstaan.
  Als je belangstelling hebt, kun je me het beste even bellen, dan kunnen we je wensen vrijblijvend bespreken: 0651530445.

2. Zelf een stadswandeling samenstellen

Als je zelf familie, vrienden of collega's in Nijmegen wilt rondleiden, dan vind je op deze website veel wandel- en fietstochten in Nijmegen en omgeving met leuke wetenswaardigheden.

Bij deze wandelingen word je niet stap voor stap begeleid, maar op bijbehorende kaartjes kun je aan de hand van nummertjes zien waar je bent en hoe je verder kunt. Vrijheid, blijheid!

Veel wandelingen (die je ook kunt fietsen) kun je combineren. Wil je iets samenstellen voor je vrienden of familie en advies? Bel gerust, ik help je even vrijblijvend en kosteloos vooruit: 0651530445. Voor een niet te groot gezelschap kan ik ook een wandeling op maat verzorgen (zie hierboven onder 3. onderaan).

Hier vind je een kaartje met alle stadswandelroutes, prima geschikt om te kijken waar je wandelingen in elkaar wilt laten overlopen.

Dit zijn de besproken routes met deelkaartjes:

3. Stadswandelingen in Nijmegen online.

Overzicht van stadswandelingen door Nijmegen op je beeldschermOnline stadswandelingen die je vaak ook uit kunt printen worden aangeboden door:

4. Boekjes met stadswandelingen van papier.

Bron: VVVVeel van de hierboven genoemde wandelingen, ook die van deze website, kun je ook uitprinten.
Kant en klare wandelingen op papier kun je vinden bij het Huis van de Nijmeegse geschiedenis op het Mariënburg, boekhandel Dekker van de Vegt in de vlak bij gelegen Marikenstraat (onderste deel), Museum Het Valkhof en bij de VVV Rijk van Nijmegen.

5. Nijmegen Running Tours

Rennend Nijmegen bezichtingen: Nijmegen Running ToursAls je van hardlopen houdt en de stad al rennend wilt verkennen onder leiding van een gids, dan kun je boeken voor een Nijmegen Running Tour.

 


6. Buiten de gemeentegrenzen: het Marikenpad.

Marikenpad is een wandeling van Nijmegen naar Antwerpen met als onderwerp Mariken van NieumeghenBuiten de gemeentegrenzen van Nijmegen is ook een interessante op de stad betrekking hebbende wandeling / fietstocht te maken: De middeleeuwse route van Mariken en Moenen van Nijmegen via 's-Hertogenbosch naar Antwerpen met de wetenschap en vooral de wegenstructuur van nu.

Rechtstreekse link voor wandelaars | Rechtstreekse route voor recreatieve fietsers.

7. Heel anders: Walk of Wisdom

Walk of wisdom"De Walk of Wisdom is niet zozeer een stadswandeling of natuurwandeling. Het is meer, of ook, een pelgrimsritueel, waarbij je een week gaat lopen met telefoon en internet zoveel mogelijk uit. Het ritueel staat los van een religie. We denken dat iedereen een unieke kracht heeft, die tot bloei komt in verbondenheid met je omgeving en de natuur."

Deze pagina is het laatst gewijzigd op 27-10-2019.